Espai Migdia

ESPAI MIGDIA

És l'espai que comprèn tant l’estona de dinar com l’estona de lleure. L’Escola l’entén com un servei de suport a les famílies i, alhora, com un espai educatiu.

L’escola té cuina pròpia, gestionada per l’empresa Aramark. Tots els productes utilitzats són de proximitat ja que parlar de proximitat o de km zero no és ni una moda ni una tendència, ho fem fa uns anys. Totes les matèries primeres provenen de proveïdors locals, per exemple: l'arròs integral del Delte de l'Ebre, les carns de Puigbó o els iogurts artesanals del Moianès o la Garrotxa...


L'espai migdia és   un  servei   format   per   dos   equips  de professionals, (equip  de  restauració  i equip educatiu) amb l’objectiu de dotar de qualitat alimentària els menús i proporcionar als nois/es qualitat educativa pel que fa als hàbits i conductes alimentàries.

CUINA
A partir d’un menú mensual confeccionat per la dietista de l’empresa  de  restauració  amb uns  criteris  basats  en  la dieta mediterrània, s’elabora  el  menú  diari.

Entre els criteris per elaborar els menús podem destacar:
  • Oferir una dieta variada.
  • Oferir un equilibri nutricional, a partir de la ingesta d’aliments dels diferents grups i de la seva preparació i cocció.
  • Adequar els plats a uns gustos i paladar infantils
L’equip de professionals dóna resposta a tots els  elements  de  preparació,  realització  i higiene  dels   diferents   processos   que   es realitzen a la cuina i al menjador, abans que l’usuari faci ús d’aquest servei.

L’Escola també ofereix per als alumnes que ho requereixin, l’adequació del menú escolar a les dietes que siguin necessàries. Per tant s'ofereixen menús amb dietes adequades:
  • Menú normal mediterrani
  • Infantil
  • Sense gluten
  • Sense lactosa
  • Sense ou
  • Sense carn
  • Sense porc
  • Sense vedella
  • Astringent
En els casos que s'escau, per normativa, cal aportar un certificat mèdic indicant quins són els aliments que el nen o nena no pot ingerir (llei 17/2011 de Seguretat Alimentària i Nutrició, article 40, punt 5).

A més a més s'ofereixen les recomanacions de sopars.

PÍCNICSQuan els alumnes tenen sortida de tot el dia, de bon matí es prepara el dinar de pícnic, amb carmanyoles reciclables, amb amanida/pasta i nuggets/croquetes o règim especial, aigua i una o més peces de fruita per als alumnes que habitualment utilitzen el servei de menjador.



OBJECTIUS EDUCATIUS
El  projecte  educatiu  del  menjador  pretén aconseguir una educació integral dels infants i joves  durant  el  temps  de  la mitja pensió, donant  resposta  a  totes  les  dimensions del creixement personal.

Al menjador treballem:

La higiene personal:
 “Rentar-se les mans abans i després de dinar”
Conducta alimentària:
“Adquirir l’autonomia de menjar sols”.
L’ús d’estris a taula:
“Començar a utilitzar correctament la forquilla i la cullera en determinats menjars com purés, llegums, etc.
Comportament al menjador:
“Adquirir l’hàbit d’estar-se a taula sense aixecar-se, fins que hagin acabat de menjar.”

ÀMBIT EDUCATIU

L’Espai Migdia està atès per un equip de monitors i monitores coordinat per l'Anna Jiménez. El responsable de l'escola és el David Magrí que garanteix un seguiment dels objectius educatius que ens plantegem.  Sempre que ho necessiteu podeu contactar amb ells telefònicament o els divendres de 9 a 10. 

A l’hora de descans i pati:

S’ofereixen:
  • Temps de migdiada: relaxació i dormir per l'alumnat de P3
  • Sala de contes per a l'alumnat de P4.
  • Racó de contes per grups per a P5. 
  • Tallers dinamitzats pels monitors d'ambientació per crear materials per a guarnir el menjador segons l’època de l’any.
  • Tallers dinamitzats per especialistes.
  • Espais de joc lliure.
  • Jocs dirigits, motrius i psicomotrius segons el nivell educatiu.
  • Espai per a l’estudi i el treball personal (a partir de 5è EP)
  • Activitats extraescolars relacionats amb la música (llenguatge musical i instruments) i idiomes (anglès).
En totes aquestes activitats, amb l’objectiu de col·laborar en la formació integral dels nostres alumnes, es prioritzen i treballen valors i actituds com el respecte, la tolerància, la cooperació...
Ċ
Escola Pia Sant Antoni,
18 de nov. 2020, 3:31