Notícies‎ > ‎

Notícies generals escola


L'Escola i la Festa Major de Sant Antoni

publicada per admin epsa

Us adjuntem l'arxiu fotogràfic de les diverses activitats en les quals ha participat l'escola. Petits vídeos i imatges d'unes activitats que han omplert gairebé diàriament espais de l'escola o del mercat amb activitats que volen fer-nos més presents en un barri on fa més de 200 anys que eduquem infants i joves.
Volem donar les gràcies a l'organització de la Festa Major de Sant Antoni, i a en Roger Bernet qui és el nostre enllaç en les reunions de preparació. També als diferents docents que han participat en les activitats. A la colla Gegantera, als diferents membres de la comunitat educativa, famílies, docents, alumnat... i especialment avui a la bona organització de la cursa, que s'ha fet sota la pluja tant pels adults com per les nenes i nens. I posteriorment als organitzadors i participants de la cercavila que s'ha hagut de fer al nostre pati cobert perquè també ha anat tot molt rodat i se'ls ha pogut fer una bona acollida a totes les persones que la volien veure i/o volien participar.
Gràcies a tothom i fins l'any vinent!!

Calendaris esports

20 de gen. 2019, 2:48 publicada per admin epsa

Us adjuntem els arxius dels calendaris de CEEB d'esports d'ara fins final de temporada de bàsquet, futsal i volei.

Bàsquet - EPSA

20 de gen. 2019, 2:35 publicada per admin epsa

El dissabte 12 de gener, l'Aleví Masculí de bàsquet va tenir l'oportunitat de gaudir de la COPA CEEB 2019. 
L'equip, que ja havia participat a l'eliminatòria prèvia de quarts de final va tenir l'oportunitat de jugar les semifinals ja que un dels equips classificats es va retirar. El CEM La Mar Bella, seu de la fase final del torneig, presentava un ambient espectacular.  La defensa i ganes dels últims minuts van ser increïbles, robant moltes pilotes i anotant ràpid. Malauradament, la reacció va arribar un pel tard- i no va ser suficient com per capgirar la situació. El resultat final va ser de 48-52 a favor de l'AULA ESCOLA EUROPEA "C". Felicitar a l'equip rival per la victòria així com a l'ESCOLA PETER PAN per guanyar la COPA CEEB 2019. Tanmateix, donar les gràcies al CEEB per l'oportunitat de poder participar en aquesta fase final del torneig.

Mà de contes 18 de gener

18 de gen. 2019, 8:14 publicada per admin infpri

Aquí teniu les fotografies de la mà de contes d’aquesta setmana on els familiars dels nostres protagonistes han vingut a explicar contes a les respectives aules. La Júlia, la Emely, el Jeiker, el Quim, l'Amina, la Soraya, el Diego i l'Ainhoa han estat molt contents de rebre aquesta visita tant especial!

Enllaç a l'àlbum de fotografies

Xocolatada a Infantil i Primària

17 de gen. 2019, 23:42 publicada per admin infpri

Ahir, 17 de gener,  vam  celebrar la festivitat de Sant Antoni, i com ja és tradició ho vam fer fent una gran xocolatada per tots els nens i nenes d'Infantil i Primària.

Per tal de celebrar el sant del patró de la nostra escola, així com  la Festa Major del nostre barri, els nens i nenes van berenar a les classes tots junts amb una deliciosa xocolata i tots se'n van llepar els dits! Aquí en teniu les imatges.
Enllaç a l'àlbum de fotografies d'Infantil


Enllaç a l'àlbum de fotografies de Primària

VIII Assemblea de les Institucions Educatives

17 de gen. 2019, 11:56 publicada per admin epsa

L’Assemblea de les Institucions Educatives de l’Escola Pia aposta per consolidar el SUMMEM a totes les etapes educatives

  • En el plenari celebrat a Vilanova i la Geltrú, alumnes, educadors i famílies han valorat la feina feta i han escollit les polítiques a complir el proper quadrienni.
  • La directora general de Centres Concertats de la Generalitat ha afirmat que “aquesta és una forma envejable de democràcia. Tothom hi participa”

Avui, 17 de gener, prop de 200 representants de les 20 escoles de l’Escola Pia de Catalunya van celebrar la VIII Assemblea de les Institucions Educatives. En aquesta jornada, que s’emmarca en un procés participatiu i obert a tota la comunitat educativa, s’ha validat la
feina realitzada els darrers quatre anys, i s’han escollit les polítiques que guiaran la institució el proper quadrienni. La directora general de Centres Concertats i Privats de la Generalitat, Pilar Contreras; la regidora d’Educació de l’Ajuntament d’aquesta ciutat, Glòria Garcia; i el
secretari general de la FECC, Enric Puig, han participat en aquest plenari.

Polítiques aprovades

Durant la jornada d’avui, s’han compartit els documents i informes de la tasca feta durant aquests darrers anys, treballats des del passat octubre en les diferents escoles, i s’han escollit les polítiques que es duran a terme els propers quatre anys. Els representants de la comunitat educativa de l’Escola Pia han votat vàries polítiques i han aprovat dues com a prioritàries per al proper quadrienni. 

La primera aprovada és “consolidar la implementació del SUMMEM, com a projecte d’innovació pedagògica a nivell institucional en totes les etapes educatives.” SUMMEM és el projecte d’innovació educativa que la institució va posar en marxa el passat 2012. 

La segona, “Transformar la Cultura Avaluativa, a fi que aquesta esdevingui formativa, competencial i global, és a dir, que impliqui tots els agents de la comunitat educativa.”

Durant la jornada, els dos representants de les famílies han presentat la política que, durant aquests darrers mesos, han treballat en el marc de les AMPA i que portaran endavant aquest quadrienni 2019-2023: “Desplegar el projecte compartit en les Institucions Educatives, prioritzant la formació de les famílies i el sentiment de pertinença a la comunitat de l’Escola Pia de Catalunya”.

L’Alumnat també ha fet bona feina. Dues representants han presentat la seva política, escollida entre els companys i companyes de les diferents escoles: “Enfortir la implicació de l’alumnat en la vida de l’escola i en tota la xarxa de l’Escola Pia de Catalunya”.

Completa la sèrie de polítiques aprovades la que fa referència a “Integrar l’educació no formal (acollida, menjador i activitats extraescolars) dins del projecte educatiu de l’escola per a millorar l’atenció integral de l’alumnat.”

Plenari de l’Assemblea

El Plenari de l’Assemblea ha començat amb la benvinguda per part de la directora de l’Escola Pia de Vilanova, Meritxell Ruiz, i les intervencions de diverses autoritats presents. L’Eduard Pini, Pare Provincial, ha afirmat que “estem aquí per decidir què farem i què no els propers anys. Aquesta Assemblea no vol anar darrera dels “històrics”, dels més forts o dels que tenen més tècnica. El que volem és sumar la força de tots i totes per tenir un projecte que ens engresqui!”. En la seva intervenció, prèvia a la feina, ha demanat “fer un esforç d’atenció perquè ens hi va el futur dels nostres alumnes” i ha recordat que “no volem que la gent estimi l’Escola Pia perquè es gran, sinó perquè és seva! Som-hi!”.

El P. Enric Puig, secretari general de la Fundació Escola Cristiana, ha assegurat en el seu parlament que “vivim en un món que sofreix i viu canvis i transformacions amb una rapidesa que genera una nova manera de viure i fins i tot de ser.” Davant d’aquests reptes, l’escola “ha
de tenir un discurs propi, que tots els alumnes se sentin acollits amb estima, valorats per allò que són i atesos segons la seva situació personal”. Per la seva banda, la regidora d’Educació de l’Ajuntament de Vilanova ha comentat que “les línies mestres que dissenyeu avui entronquen en una doble línia: la participació de tots els estaments de la vostra comunitat i de coherència.”

El torn d’intervencions d’autoritats ha finalitzat amb la de la directora general de Centres Concertats i Privats de la Generalitat, Pilar Contreras, qui ha assegurat als presents que “el que és important no és la feina d’avui. Avui culmina la tasca. Una feina d’equip, de moltes
persones, que s’uneixen” i ens ha animat a fer la nostra tasca amb el cap ben alt, recordant que cal posar els alumnes en el centre.

Acte seguit, el secretari general Antoni Burgaya ha repassat la feina feta aquests quatre anys i ha afirmat que “les assemblees són per mirar el futur i per somiar. Què ens agradaria? Estem en una societat en la que tenim molta diagnosi però ens mullem poc. Què ens cal? Decidir. Decidir i fer-ho. Ser agosarats.” Posteriorment, durant la resta de la jornada, s’ha procedit a presentar, debatre i votar totes les polítiques presentades per l’alumnat, les famílies i la institució (esmentades abans).

1r ESO: Visita i tallers al Zoo.

14 de gen. 2019, 8:46 publicada per admin epsa   [ actualitzat el 16 de gen. 2019, 1:13 ]

Les noies i els nois de 1r d'ESO van passar respectivament C i D el dilluns i A i B el dimarts, el dia al Zoo de Barcelona per fer vivencials els coneixements treballats a la classe.
Van participar en Tallers, van donar una volta pel Zoo fent fotografies als diferents hàbitats dels animals i van dinar tots plegats. Com podeu veure s'ho van passar molt bé.

Mà de contes 11 de gener

13 de gen. 2019, 11:41 publicada per admin infpri

Aquí teniu les fotografies de la mà de contes d’aquesta setmana on els familiars dels nostres protagonistes han vingut a explicar contes a les respectives aules. L’Annika, l'Abel, l'Arnau i la Berta  han estat molt contents de rebre aquesta visita tant especial!


Enllaç a l'àlbum de fotografies

2n BAT visita l'ETSEI a l'UPC

10 de gen. 2019, 20:35 publicada per admin epsa

El dimecres 9 de gener els nois i noies de 2n de Batxillerat de Tecnologia Industrial han fet una visita a l'ETS d'Enginyeria Industrial de la UPC. Han assistit a un taller sobre el funcionament dels quadres de protecció elèctrics domèstics, on han pogut aplicar els conceptes de circuits treballats a classe a un cas pràctic. La sessió ha estat molt interessant i l'han valorat molt bé. Fotografies.

3r de Primària rep la visita del President de Sant Antoni Comerç

10 de gen. 2019, 8:45 publicada per admin infpri   [ actualitzat el 10 de gen. 2019, 8:45 ]

Els nens i nenes de 3r de Primària avui hem rebut la visita del Sr. Vicenç Gasca, President de Sant Antoni Comerç. Ens ha explicat moltes coses del barri i de la Festa del Tres Tombs. També ens ha demanat que col·laborem en el recapte d'aliments que es farà la propera setmana en motiu de la Festa Major del barri. Nosaltres iniciem un Itinerari d'Aprenentatge del barri i la seva visita ens ajudarà molt a conèixer el nostre barri i les coses que entre tots i totes podem fer per millorar-lo.

1-10 of 1531