Carta a l'alcaldessa

20 de març 2017, 4:35 publicada per admin epsa2   [ actualitzat el 20 de març 2017, 9:59 per admin infpri ]
Benvolgudes i benvolguts,
Estem molt contents/tes perquè ens ha arribat un correu de la Sra. Ada Colau dirigida als nostres nens i nenes  i la volem compartir amb tots vosaltres!  
Ja fa un temps que a classe, preocupats per una situació real viscuda al nostre barri, van voler manifestar la seva       inquietud a la Sra Alcaldessa i van escriure una carta. La Paquita la va enviar, i aquí us deixem la carta i la resposta:Resposta:

 

Benvolguts nens i nenes de 3r C,

 

Moltes gràcies per enviar-me la vostra carta. Per mi és molt important conèixer el vostre punt de vista, perquè com aciutadans i ciutadanes de Barcelona teniu molt a dir sobre quina ciutat voleu i com voleu transformar-la.

M’ha agradat molt saber que us impliqueu en la vida de la ciutat que compartim, i veure que us preocupeu per la gent del vostre barri, Sant Antoni, i que busqueu solucionsCom vosaltres, a l’Ajuntament de Barcelona també ens preocupa molt que hi hagi persones que viuen al carrer, i estem posant tots els esforços perquè tothom visqui en condicions dignes. Per fer-ho possible, tenim la col·laboració de molta gent que coneix molt bé el tema, com les entitats de la Xarxa d’Atenció a Persones Sense Llar, i també persones que han viscut al carrer o que encara hi viuen.

No volem que ningú es quedi fora al carrer, i intentem evitar-ho oferint tot el nostre suport a aquelles persones que ho necessiten: menjadors, albergs municipals i ajut per sortir d’aquesta situació. És important que sapigueu que quan veieu una persona dormint al carrer, amb tota seguretat l’Ajuntament ja haurà parlat amb ella perquè vagi a un dels nostres recursos. Tot i que hi ha aquests serveishi ha persones que viuen al carrer que no sempre decideixen anar a un alberg, i no els podem obligar a fer-ho. El que fem aleshores és acompanyar-los, garantint que no els falti de res, i esperant que en algun moment vulguin venir als equipaments municipals permanents.

Sabem que fa unes setmanes va venir una onada de fred, i a tots i totes vam posar el crit d’alerta pensant en les persones que dormien al carrer. Durant aquells dies vam posar en marxa el dispositiu de l’Operació Fred, perquè tothom que necessités protegir-se’n pogués venir als equipaments de sempre i a d’altres addicionals que es van preparar aquells dies. Estigueu tranquils, perquè durant aquests dies de temperatures gèlides, l’Ajuntament va disposar de lloc suficient per a tothom que ho va necessitar.

A l’Ajuntament estem convençuts que el dret a un habitatge és un dret essencial, i estem destinant molts diners a ampliar els nostres recursos per facilitar l’accés a un habitatge digneEl programa es diu ‘Primer la Llar’ perquè les persones que viuen al carrer accedeixin primer a un pis, i a partir d’aleshores, un cop tinguin aquesta necessitat coberta, puguin centrar-se en buscar una feina i restablir la normalitat a les seves vides.

Sé que teniu moltes ganes de canviar coses i que voleu una ciutat sense desigualtats. Com sabeu, com a alcaldessa, tinc la gran responsabilitat de fer que aquesta ciutat funcioni, però tinc clar que és una cosa que no puc fer jo sola i necessito comptar amb totes i tots. Moltes gràcies per la vostra implicació, i no deixeu mai d'estar atents a tot el que passa a la ciutat. Amb la vostra exigència i la vostra ajuda, aconseguirem que Barcelona sigui una ciutat més amable, justa i igualitària.

Una abraçada!