El Grup Verd de secundària engega motors a la Fàbrica del Sol

13 d’oct. 2015, 2:11 publicada per admin epsa2   [ actualitzat el 13 d’oct. 2015, 2:12 ]
El passat dimarts 6 d'octubre uns quants membres veterans del Grup Verd de secundària vam anar a la Fàbrica del Sol (seu oficial de tot allò relacionat amb Barcelona + Sostenible, entre elles les escoles) per fer tal d'organitzar-nos i planificar el curs 15-16. Abans de la nostra sessió de treball una de les responsables d'Escoles + Sostenibles (abans Agenda 21 Escolar) ens va fer una visita guiada per l'edifici que els acull.

La Fàbrica del Sol està ubicada a la Barceloneta on antigament hi havia hagut els dipossits del gas que alimentaven la ciutat. Ja fa uns anys l'edifici es va rehabilitar per tal que fos una mostra de tot el que es pot fer a nivell de sostenibilitat d'una construccio urbana, tant pel que fa als subministraments i consums energètics i d'aigua. En alguna de les fotos que acompanya la notícia en podreu veure algun exemple.

Tot seguit ens vam posar a planificar el curs. Vam decidir continuar amb els projectes que ja portem entremans de fa un cert temps, tenint present que som al 3r any del nostre darrer pla triennnal i que ens caldrà fer-ne la revisió. Els projectes en els que estem compromesos són:

E+S (Embolcalls + Sostenibles): Fomentar l'us d'embolcalls no rebutjables pels esmorzars( tuppers, boc'n roll...) i rebutjant sobretot el paper d'alumini i fims pàstics.

Prevenció de residus: Ampliant l'anterior i anant més enllà del reciclatge, procurar generar menys residus. Abans de reciclar toca reduir i desprès correspont fer la recollida selectiva del generat.

Hort i plantes: continuar tenint cura del verd i hort escolar.

Movilitza't per la selva: campanya per recollir mòbils vells i usats per tal que puguin ser reciclats els seus components i a la vegada protegir la població i la selva d'on són extretes les matèries primes per fabricar-los.


Sssplau!: projecte que persegueix fer un estudi del soroll que es produeix al centre i mirar de paliar-lo amb diferents intervencions. Potser us sonen el sonometres que tenim posats a portèria i altres llocs de l'escola.

Com veieu són moltes les accions a dur a terme i per això us necessitem a tots vosaltres, us hi apunteu?

I per cert encara tenim un altre projecte: Tinguem Cura del Planeta, que bàsicament consisteix en un espai on els joves de les diferents escoles amb projectes sostenibles s'expliquen i intercanvien els seus projectes. Es celebra anualment a nivell català i estatal,on hi hem estat sempre presents. Engauny,el passat mes de maig, va haver-hi trobada europea on va ser escollida una alumna de l'Escola Pia de Sarrià per assitir a la trobada mundial que es farà a París aquest proper desembre.

I com diu el lema d'aquestes trobades de joves per la sostenibilitat: SI NO ÉS ARA, QUAN? I SI NO SOM NOSALTRES, QUI?