Els de 3 ESO van anar a escoltar contes

28 d’abr. 2015, 9:13 publicada per admin epsa2   [ actualitzat el 4 de maig 2015, 15:00 per ramon.beringues@santantoni.epiaedu.cat ]
TRES HISTÒRIES DE CAVALLERIA A 3r d’ESO

 

Divendres 24 d’abril, la mediateca ens va transportar a l’Edat Mitjana on ens vam veure envoltats d’històries de cavalleria. 

L’Elisabeth ens explicà tres llegendes que perduren des d’aleshores fins avui en dia. Les històries eren les següents:

La primera tractava sobre un noble cavaller, que durant tres dies a la setmana esdevenia un home llop. Un dia la seva dona s’ assabentà  i va fer que es quedés com a llop per sempre.  Anys després, va tornar a la cort, on va fer-se inseparable del rei. Sobtadament va atacar a dues persones del seu passat, una d’elles la seva dona, a la qual li va treure el nas. Anaven a executar-lo, però aquesta confessà. Finalment tot va acabar bé, ell va tornar a ser home, i ella es va tornar a casar, i va tenir molts fills. El que no sabeu, és que a totes les noies els faltava el nas.

Després vam sentir a parlar sobre el rei Artur i els cavallers de la taula rodona.


Aquesta el va acusar falsament i va haver-hi un judici. Quan el cavaller tenia totes les de perdre va aparèixer la dona misteriosa, i tots dos van cavalcar cap a l’horitzó. 

La tercera i última va ser la més enrevessada. En una terra llunyana dos germans estaven enfrontats pel tresor que els  havia deixat com a herència el seu pare. Finalment el gran va guanyar i es quedà amb set de venjança. Un dia, aquest li va demanar a un cavaller, protegit per Odín, que el matés i recuperés el seu tresor.

Ell va acceptar, el que no sabia era que havia de matar a un drac! Finalment ell ho va fer i va quedar cobert de sang de drac, menys en un lloc on l’havia tocat una fulla de Til·ler, i va endur-se’n un anell com a recompensa. Passats uns quants anys ell va despertar una de les filles de Odín. Ella va demanar-li l’anell, i en saber on tenia el seu punt feble, on l’havia cobert la fulla de Til·ler, li va clavar un punyal i el matà. 

‘’No sabem si les històries són veritat, però així les hem escoltat, i així us les hem explicat’’.

 

CLARA CONANGLA i ALIA FAZAL (3r B)