Per la Pau i la No violència

29 de set. 2018, 6:57 publicada per Escola Pia Sant Antoni
Benvolgudes i benvolguts,

La saviesa d'altres ens ensenya que el desconeixement fa créixer la desconfiança i aquesta acaba cridant la por que de vegades es torna en negació i violència. Nosaltres com educadors volem que els nostres fills i filles siguin coneixedors, confiïn els uns amb els altres, siguin dialogants i alhora crítics i respectuosos amb l'altre. Creiem fermament que és l'únic camí que els permetrà viure dignament en un món cada cop més globalitzat, que els permetrà ser feliços siguin on siguin, que els permetrà gaudir del seu entorn malgrat que no sigui aquell en el que han nascut; en definitiva, que els permetrà viure i conviure.

L'1 d'octubre de l'any passat la nostra escola va ser seu electoral del referèndum d'autodeterminació de Catalunya. Aquest referèndum era considerat il·legal per uns i ben legítim per altres, però independentment del que pensi cadascú, els fets que es van esdevenir són coneguts per totes i tots. Cadascú els va viure i/o veure a la seva manera i cadascú n'haurà fet la seva valoració, però ningú pot negar que es va desenvolupar violència.

Voldríem, per tant, que dins del respecte que totes les opinions mereixen, tothom qui vulgui, pugui expressar allò que va sentir o encara sent, aquell 1 d'octubre, perquè els fets generen emocions i no deixen a ningú, sigui del parer que sigui, indiferent.

Us convidem, doncs, que durant el dilluns vinent i de forma totalment anònima, podeu deixar escrits que poden servir per recordar, per desitjar, per criticar respectuosament, per deixar constància dels sentiments del moment, potser per treure'ns de sobre allò que fa temps que duem dins, per ... en un espai habilitat especialment en el nostre vestíbul. En els dies següents, penjarem totes aquelles opinions, que s'hagin manifestat amb prou respecte, per tal que tothom les pugui llegir.

Gràcies per la confiança.
Comments