El 31 de març la doctoranda Maria López va venir a fer una xerrada sobre la qualitat de l’aire. Com a mostra de la seva investigació sobre partícules en suspensió a l’atmosfera i exposició ocupacional en els ambients industrials.

Cal destacar, que també ens va parlar del programa d’igualtat de gènere que està en marxa en el seu institut de recerca: l’Institut de Diagnòstic Ambiental i Estudis de l’Aigua del CSIC (IDAEA-CSIC). La finalitat del programa és  acabar amb la desigualtat laboral, en termes de gènere, en el món de l’investigació científica.

La dedicació de la Maria cap a la ciència, en especial a la contribució en la investigació per la conservació del medi ambient, ja ve de fa temps.

Tot va començar quan va cursar el batxillerat científic a la nostra escola i va descobrir el món del medi ambient a l’assignatura de ciències de la terra.

Després, va estudiar la carrera de Ciències Ambientals a la UAB. Allí es va especialitzar en moviments atmosfèrics i en contaminació atmosfèrica cursant el màster de meteorologia a la UB.  Finalment, ha acabat treballant com a investigadora científica a l’IDAEA-CSIC.

En cada etapa dins els seus estudis,  ha tingut dones referents dins el món de la ciència. Com a conseqüència, ella creu que és enriquidor transmetre els mateixos valors. És per això que ella va fer el mateix al llarg de la seva exposició. La seva intenció: engrescar a les noies cap al món científic amb la finalitat d’acabar amb els estereotips que tants anys acompanyen a aquest àmbit.

Àlbum de fotografies