La Nerea Simón alumna del CFGS d’Educació Infantil amb el seu projecte Edukids guanya l’accèssit en la modalitat d’Educació, Cultura i Lleure de la 12a edició dels Premis FPemprèn de la Fundació BCNFP.

El seu projecte sorgeix després de veure en primera persona com l’educació en les llars d’infants no havia sofert cap canvi en els darrers anys i deixava de banda el desenvolupament motor, cognitiu i maduratiu de les nenes i dels nens.

El projecte es basa en aquest eixos:

  • Respecte al ritme evolutiu de cada infant per això desenvolupa una llar d’infants acollidora on la creativitat és el fil conductor de totes les activitats de la mà de l’equip docent. Amb una metodologia activa i vivencial dona importància al treball cooperatiu on les i els infants aprendran valors. Valors que es fonamenten en la tolerància, el respecte als altres i a l’entorn.

  • Foment de l’aprenentatge significatiu a través de projectes, racons, tallers, petites investigacions i treballs que comportin l’estimulació de les intel·ligències múltiples, l’estimulació primerenca i la sensorial i apostant no només per les noves tecnologies sinó també per un entorn verd i sostenible. Fent ús del català, castellà i anglès que seran presents en el dia a dia dels infants per normalitzar la llengua no materna des de petits.

  • Creació d’un espai a la mida  dels infants.

Edukids és viable econòmicament, ja que els espais on se situa a Viladecans, són cedits per l’Ajuntament i cerca coeducar les i els infants amb les seves famílies.

Volem per tant felicitar la Nerea Simón pel seu projecte d’emprenedoria tot desitjant que algun dia el pugui dur a terme.